Skip to main content

Rövid cikkünkben bemutatjuk, hogy mi az a selfie fotóautomata és azt, hogyan is működik.

Az emberek többsége azt gondolná, hogy a selfie gép egy igen bonyolult szerkezet, amit nehéz kezelni, de valójában annyira felhasználóbarát a működése, hogy szinte azonnal érthetővé válik a vendégek részére, hogyan kell használni. Nézzük, hogy milyen elemekből épül fel és mit érdemes róla tudni.

A selfie gép, avagy fotóbox

A fotógépek többféle anyagból készülhetnek, de a legelterjedtebb verzió a fémvázból készült fotóautomata. Előnye, hogy kis súlya van, ezáltal könnyen mozgatható. A kisebb méretű gépeknél hátrány viszont, hogy nem fér bele a nyomtató magába a gépbe, ezért annak egy külön asztal kell, ahová tehetjük. Sajnos ez nem annyira esztétikus, ráadásul több helyet foglal, de akár a nem jól elrendezett kábelekben valaki el is eshet.

Aztán ott vannak a fa készítésűek, amiket joggal hívhatunk vintage hangulatú selfie boxoknak. Nálunk kifejezetten egy ilyen gépet tudtok bérelni, hiszen az egész gép tömör fából készült és tökéletesen megfelel a vintage hangulatnak. Hátránya, hogy a tömörfa miatt nehéz, ezért a mozgatása nehézkesebb, mint a többi gép esetében, viszont esztétikailag kifogástalan. A szolgáltatók árai szinte megegyeznek, ezért ha selfiegép bérlésen gondolkodunk, akkor érdemes magát a gépet megnézni és amellett dönteni, melyik tetszik jobban.

Vintage Selfie

A selfie fotóbox alkatrészei

Általánosságban elmondható, hogy mindegyik gép felépítése hasonló, viszont a belső minden esetben más. Nézzük mit is tartalmaz a belső.

Az egyik legfontosabb eszköz maga a fényképezőgép. Milyen fényképező van a szelfiegépben és milyen fotót készít? A mi selfie boxunkban egy Canon 250D van, ami tökéletes a jó fénykép elkészítéséhez!

A második a fontossági sorrendben az a nyomtató. Hiszen, amikor nyomtatni szeretnénk, nem mindegy, hogy az milyen minőségben jelenik meg. Nálunk egy DNP nyomtató található, ami az világ egyik legjobb hőszublimációs nyomtatója. Fontos, hogy maga a papír is prémium, tehát egy rendes fénykép papírra kerül a nyomtatás.

Ott van még az érintőképernyő, amely mögött egy mini pc dolgozik. A felhasználó ezen keresztül választhatja ki, hogy pontosan mit szeretne elvégezni a géppel. Nálunk lehetőség van az azonnali nyomtatás, QR kód beolvasás, e-mail küldés, bumeráng és GIF készítésre egyaránt.

A selfie szoftver

Maga a szoftver a felhasználó oldaláról tekintve szinte nem is jelenik meg. Csupán annyit látunk, ami feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a fényképet elkészítsük. Válasszuk ki, hogy milyen módot választunk és már készülhet is a fotó. Maga a selfie fotóbox internetet is használ, annak segítségével küldi tovább e-mailen az elkészült képeket, gif-eket vagy bumerángot. Ha netán nincsen e-mail kapcsolat, akkor a következő alkalommal, amikor a gép újra wifi-hez kapcsolódik, azonnal küldi a képeket a korábban megadott e-mail címekre.

Lehetőség van az elkészült képeket a felhőben is tárolni, tehát az eseményen készült képek elérhetőek lesznek a z esemény után is 1 hónapig.

Kiegészítők és hátterek

Ugyan a kiegészítők már nem a selfiegép működéséhez kapcsolódik, de mégis az esemény része. Mindenféle vicces kiegészítőt biztosítunk a vendégeknek ahhoz, hogy a lehető legjobban érezzék magukat és a legviccesebb fotók készüljenek el. Legyen szó parókáról, bajuszról, kalapról vagy vízipisztolyról.

A hátterek is ugyanígy hozzátartoznak a mulatsághoz. Nálunk a prémium háttér, tényleg prémium, hiszen vászonból készültek, amiket kifeszítünk, így biztos, hogy semmilyen gyűrődés nem található rajta. Háttereinket itt tudjátok megnézni: Vintage Selfie Hátterek

Szelfigépbérlés a vintageselfiegep.hu-n!

Összegzés

Összeségében elmondhatjuk, hogy a selfie fotóbox összerakása és felkészítése nagyobb feladat, mint a használata. Viszont ezért vagyunk mi, hogy utaztassuk, összerakjuk, felügyeljük és segítsük a vendégeket abban, hogy a lehető legjobban érezzék magukat az esemény alatt.

Amennyiben felvennéd velünk a kapcsolatot, úgy ITT tudod megtenni!

A weboldalunkat az InnoDesign Hungary készítette.